Το πρόβλημα της ΝΔ είναι πιο βαθύ από το πρόσωπο ενός αρχηγού - Το κόμμα έχει πάρει διαζύγιο από τα παραγωγικά στρώματα …και το χάσμα θα βαθαίνει εάν εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ ο Μητσοτάκης.


Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε επισήμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας παρών στην κούρσα της διαδοχής.

"Θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ", ανακοίνωσε επισήμως ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Αn
t1.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά
:
"δεν θα ήμουν υποψήφιος αν δεν πίστευα στις δυνάμεις μου. Υπηρετώ την παράταξη από 15 ετών".

Το πρόβλημα της ΝΔ είναι πιο βαθύ από το πρόσωπο ενός αρχηγού, έσπευσε να εξηγήσει, για να τονίσει μάλιστα πως ως μεταβατικός πρόεδρος ο Β. Μεϊμαράκης έκανε σπουδαία προσπάθεια. 

"Η ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο από τις παραγωγικές δυνάμεις, αυτές είναι που μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά και αυτό πρέπει να αλλάξει", τόνισε.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως "χωρούν όλοι στη ΝΔ, από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας ως τους ανθρώπους που προσδιορίζονται ως δεξιοί", για να επισημάνει πως, αν αναλάβει πρόεδρος του κόμματος, θα κινηθεί στη βάση των εξής αξιών: Ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες.

Ανεξάρτητα ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει, όλοι θα στηρίξουμε τον νέο αρχηγό της ΝΔ, δεσμεύθηκε.

"Το όνομα που φέρω αρχικά ήταν πλεονέκτημα, αλλά σταδιακά έγινε μειονέκτημα", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυρ. Μητσοτάκης, για να παραδεχθεί πως "πολλοί δεν θα με εκλέξουν επειδή είμαι από τζάκι".

Η ΝΔ είναι κάτι παλιό, επανέλαβε για να δεσμευθεί πως "Αν είμαι ο νέος αρχηγός θα υπάρξει σταδιακή ανανέωση στο στελεχιακό δυναμικό".

Διαφωνώ με τον Β. Μεϊμαράκη για τον τρόπο εκλογής του αρχηγού, σημείωσε, για να επισημάνει πως ο αρχηγός πρέπει να εκλέγεται από τη βάση για να αποφασίσει ο κόσμος.


Δημοσίευση σχολίου