"…Αλλιώς δεν θα μας ψήφιζε. Και έτσι τρόπον τινά νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά, το καθαίρει από το στοιχείο της ήττας, της ανακολουθίας. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να αισθάνονται έτσι είναι πια πρόβλημά τους. Σε τελευταία ανάλυση, είναι ο κόσμος, η μάζα, που ορίζει πολιτικά τα πράγματα. Τι είναι ηθικό και τι όχι, τι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο…"


Το παραπάνω κείμενο είναι αναρτημένο στην σελίδα του Γιώργου Τσίπρα στο facebook.
Δεν θα σχολιάσω την άποψη που έχει ο κ. Τσίπρας για τον κόσμο, που είναι μάζα, ούτε το ότι, ως μάζα, ο κόσμος ορίζει πολιτικά τα πράγματα. Είναι επίσης δύσκολο να μπορέσεις να εξηγήσεις πώς είναι δυνατόν μια μάζα, δηλαδή κάτι ανόργανο χωρίς αίμα και ψυχή, μπορεί να καθορίσει τι είναι ηθικό και τι όχι, τι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο.
Όλα αυτά ας δεχτούμε ότι μπορεί (παρα φύση) να έχουν ως ερμηνεία αυτήν που αποδίδει σε αυτά ένας άνθρωπος που είχε καθηγητή τον Τάσιο.
Εκείνο όμως που πραγματικά κινεί το ενδιαφέρον κάθε ενός που βρέθηκε η δεν βρέθηκε στην κάλπη, είναι η ερμηνεία που δίδουν στην ψήφο του, μια και η αποχή δεν υπάρχει για το πολιτικό μας σύστημα.
Λένε λοιπόν ότι, ψήφος στα μνημονιακά κόμματα σημαίνει αποδοχή των μνημονίων, δηλαδή μπορεί μαζί να μην τα φάγαμε αλλά μαζί τα ψηφίσαμε.
Και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αγαπητέ κ. Τσίπρα;
Εκείνο το 62% δεν έλεγε ΟΧΙ στα μνημόνια;
Εκείνο το 62% ακυρώθηκε με τις εκλογές η οι εκλογές έγιναν για να ξεχαστεί το δημοψήφισμα;
Γιατί λοιπόν προεκλογικά δεν είπατε στο λαό ότι όποιος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και τα μνημόνια;
Ας τα βλέπουν όλοι αυτοί που νόμιζαν ότι θα στείλουν μήνυμα αν καθίσουν στην καρέκλα η πάνε για μπάνιο.





Δημοσίευση σχολίου