Ένας διακινητής ανθρώπων εγκατέλειψε 19 μετανάστες, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, στον χώρο στάθμευσης ενός αυτοκινητοδρόμου της νότιας Γερμανίας και σε συνθήκες πολικού ψύχους και διέφυγε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία είπε ότι η θερμοκρασία βρισκόταν στους 20 βαθμούς υπο το μηδέν χθες Σάββατο όταν βρήκε τους μετανάστες, ένας εκ των οποίων είχε πλησιάσει δύο ανθρώπους που βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης για να ζητήσει βοήθεια όταν τους εγκατέλειψε ο διακινητής.
Οι μετανάστες έτρεμαν από το κρύο όταν τους πλησίασαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών κοντά στο Μπράνεμπουργκ.
Δεν είχαν διαβατήρια και είπαν ότι προέρχονταν από το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία και ότι είχαν πληρώσει μεταξύ 500 και 800 ευρώ έκαστος για να μεταφερθούν στη Γερμανία από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Ιταλίας.

Τέσσερα από τα παιδιά μεταφέρθηκαν στους χώρους υπηρεσίας φροντίδας ανηλίκων, ενώ οι ενήλικες μετανάστες σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει για τον εντοπισμό του διακινητή δεν έχει ως τώρα αποτέλεσμα. Ο διακινητής οδηγούσε ένα φορτηγό με βρετανικές πινακίδες.
http://flashnews.gr/

Δημοσίευση σχολίου