Γενεύη. 
Ξεκίνησε στη Γενεύη η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή στη συνάντηση, πέρα του Προέδρου Αναστασιάδη, μετέχουν από ε/κ πλευράς ο Διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και 2 πρακτικογράφοι.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί συζητούν τον κατάλογο με τα σημαντικά θέματα που εκκρεμούν και να αποφασίσουν τη σειρά συζήτησης τους από τις 9 ως τις 11 Ιανουαρίου. Ο κατάλογος, πέραν των 15 θεμάτων, καταρτίστηκε από τους δύο διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Δευτέρα και Τρίτη θα συζητηθούν οι εκκρεμότητες, την Τετάρτη θα κατατεθούν χάρτες για τις εδαφικές αναπροσαρμογές και την Πέμπτη θα αρχίσει η πενταμερής, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, θα κρατήσει ενδεχομένως και πέραν των δύο ημερών


O Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ ενώ μίλησε δύο φορές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος.


Τηλεφωνική επικοινωνία Ακιντζί με ΓΓ του ΟΗΕ


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του Τ/κ ηγέτη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία κράτησε 20 λεπτά, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην πενταμερή διάσκεψη στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη συνάντηση της 1ης Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι θα καταβάλει την αναγκαία προσπάθεια για να καταλήξει με επιτυχία η διάσκεψη.


Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ



Δημοσίευση σχολίου