Για την διαφήμιση του iPhone 7 Plus, η Apple επέλεξε να προβάλει την Ελλάδα. Έτσι στο διαφημιστικό σποτ, με τίτλο «Take Mine» μια νεαρή κοπέλα φτάνει σε ένα ελληνικό παραθαλάσσιο χωριό για να επισκεφθεί τη γιαγιά της.


Γιαγιά και εγγονή κάθονται στο καφενείο όπου η εγγονή χρησιμοποιεί το κινητό της για να βγάλει φωτογραφία τη γιαγιά κάνοντας χρήση του εφέ για βάθος πεδίου.


Η γιαγιά βλέπει τη φωτογραφία και ενθουσιάζεται. Οι κάτοικοι του χωριού που είναι στο καφενείο το προσέχουν και μια γυναίκα ζητά να φωτογραφηθεί και αυτή.

Κάπως έτσι, η νεαρή αρχίζει να φωτογραφίζει όλο το χωριό.

Τα παιδιά, οι γειτόνισσες, ο ιερέας, ένας ψαράς και ο βοσκός, σχεδόν όλο το χωριό αρχίζει να ποζάρει.





Το βιντεάκι έχει διάρκεια μόλις ενός λεπτού, που είναι όμως αρκετό για να γεμίσει ο θεατής εικόνες από την Ελλάδα.

Πολλοί είναι αυτοί, όπως  το γνωστό site τεχνολογίας The Verge, που θεωρούν ότι το σποτ δεν αποτελεί διαφήμιση για την Ελλάδα αλλά αντίθετα υποτιμάει τους Έλληνες παρομοιάζοντάς τους με ιθαγενείς που θαμπώνονται από τα καθρεφτάκια της τεχνολογίας, η αλήθεια όμως είναι ότι το σποτ προβάλει την Ελλάδα δείχνοντας υπέροχα τοπία και την αγνότητα των ανθρώπων. 

Σε συνδυασμό με την απήχηση που είχε ο τρόπος που φέρθηκαν οι Έλληνες στους πρόσφυγες, αλλά και στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Τουρκία με τις επιθέσεις αυτοκτονίας, το βέβαιο είναι ότι το συγκεκριμένο σποτ θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού της χώρας μας. 

Δημοσίευση σχολίου