Με δηλώσεις τους στον «Ριζοσπάστη», συνδικαλιστές του οργανωμένου αγροτικού κινήματος μιλάνε για τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν και φέτος και ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις στους δρόμους. Παράλληλα ψάχνουν κάποιον αριστερό, όπως ο περσινός Βαγγέλης Μπούτας, που θα πουλήσει το παιχνίδι όταν θα έρθει η ώρα.


Από την πλευρά της κυβέρνησης όλοι είναι απόλυτα ήρεμοι καθώς περιμένουν με χαρά τον νέο αγροτικό ξεσηκωμό ο οποίος θα επιτρέψει στον Τσίπρα να αναδειχθεί ξανά νικητής γιατί, για ακόμα μια φορά θα βρεθεί στο πλευρό του κάποιος αγωνιστής της αριστεράς ο οποίος θα του πάει τσίπουρο και μετά σαν καλά παιδιά όλοι θα γυρίσουν σπίτια τους και ο Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις συμπαράστασης στους αγρότες και θα αναθεματίσει την κακιά Ευρώπη.
Οι αγρότες ετοιμάζονται για τις 23 Γενάρη να βγούνε στους δρόμους. Τότε δεν έχουν δουλειά στα χωράφια οπότε είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνουν ασκήσεις θάρρους κλείνοντας τους δρόμους και ενθυμούμενοι τους προγόνους τους στο Κιλελέρ.
Αφού ακουστούν τα συνήθη συνθήματα περί αγροτιάς που την εκμεταλλεύονται οι αφεντάδες και κερδοσκοπούν οι μεσάζοντες, θα επιστρέψουν όλοι στα χωράφια τους γιατί θα πρέπει να φροντίσουν την σοδειά τους.
Οι αγροτοαστέρες για ακόμα μία φορά θα έχουν επιτελέσει το καθήκον τους, οι τοπικές επιτροπές αγροτοπατέρων θα έρθουν σε επαφή με τους μεσάζοντες, οι οποίοι θα στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα τους και όλοι μαζί θα επιστρέψουν στις δουλειές τους γιατί αγαπητοί μου, κατά πως λέει το πατριωτικό άσμα, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν την νοιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη  δόξα τραβά τραβά τραβά και ξανά προς τι δόξα τραβάαααααα.
Ανδρέας Κεσίδης


Δημοσίευση σχολίου