Μπορούν τα ζώδια να γίνουν σύμβουλοι... σταδιοδρομίας; Μπορούν, αφού το κάθε ζώδιο φέρει συγεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα σου που σε βοηθούν να επιλέξεις επάγγελμα και καριέρα που να σου ταιριάζουν... γάντι.

Κριός
Οι Κριοί είναι γεννημένοι ηγέτες και, ως εκ τούτου, τους είναι πολύ εύκολο να έχουν τον ρόλο του «αφεντικού». Κατέχουν ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες και ξέρουν πως να επιβληθούν. Δεν τους αρέσει να δουλεύουν για κάποιον άλλο, καθώς μπορεί να εκνευριστούν όταν νιώθουν ότι τους περιορίζουν. Μην ανησυχείτε όμως! Μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή σε χρόνο μηδέν ακολουθώντας μία απλή συμβουλή: Τελειώνετε ό,τι ξεκινάτε!
Ιδανική καριέρα: Οτιδήποτε εμπεριέχει το στοιχείο του ανταγωνισμού ή σχετίζεται με φυσική δραστηριότητα είναι ιδανικό για εσάς. Μπορείτε να γίνετε ξεναγοί, γυμναστές, αθλητές ή να εργαστείτε για κάποιον αθλητικό οργανισμό.
Ταύρος
Ως εργαζόμενοι οι Ταύροι είναι προσγειωμένοι και πρακτικοί. Μπορούν να έχουν ταυτόχρονα ηγετικό αλλά και εκτελεστικό ρόλο και να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. Βέβαια, από τη φύση τους προτιμούν να καθοδηγούν τους υπολοίπους. Αποτελούν το καλό παράδειγμα, καθώς εργάζονται σκληρά και είναι αφοσιωμένοι στο επάγγελμά τους. Παρόλα αυτά, είναι πεισματάρηδες για αυτό και πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά τις μάχες που δίνουν όταν υπάρχουν επαγγελματικές διαφωνίες.
Ιδανική καριέρα: Σε ένα περιβάλλον που ανταμείβει την επιμονή και την αφοσίωση. Μπορείτε να αναζητήσετε μία θέση στην εστίαση ή τις πωλήσεις πολυτελών προϊόντων, δύο τομείς που προσφέρουν τις αξίες που οι Ταύροι επιζητούν: Ομορφιά και ρουτίνα. Επιπλέον, οι Ταύροι είναι πολύ καλοί στα οικονομικά γι’ αυτό και αποτελούν τους καλύτερους οικονομικούς συμβούλους, τραπεζικούς υπαλλήλους και χρηματιστές!
Δίδυμος
Οι Δίδυμοι διαπρέπουν κάτω από πίεση! Αναζητούν διαρκώς νέα κίνητρα και ευκαιρίες για να δοκιμάσουν πολλά και διαφορετικά πράγματα. Τους αρέσει να κινούνται γρήγορα, αν και αυτό συνεπάγεται ότι βαριούνται εύκολα...
Ιδανική καριέρα: Τους ταιριάζει οτιδήποτε σχετίζεται με διαφορετικά αντικείμενα όπως για παράδειγμα ο τομέας της επικοινωνίας. Οι Δίδυμοι είναι πνευματικά δραστήριοι και αγαπούν να επεξεργάζονται τις διαφορετικές όψεις κάθε θέματος γι’ αυτό επίσης θα ήταν ιδανικοί ως διαφημιστές ή project managers.
Καρκίνος
Οι Καρκίνοι είναι παραδοσιακοί και καλλιεργημένοι. Τους αρέσει να δίνουν το καλό παράδειγμα, είναι πολύ υπεύθυνοι άνθρωποι και αγαπούν να προσφέρουν τη φροντίδα τους στους συνανθρώπους τους. Δίνουν τις καλύτερες συμβουλές και είναι ιδανικοί στην επίλυση προβλημάτων. Συνήθως η επαγγελματική τους σταδιοδρομία «παγώνει», όταν δεν αναγνωρίζεται η δουλειά τους. Είναι απαραίτητο γι’ αυτούς να υπάρχει μονίμως ένα κίνητρο που να τους κινητοποιεί!
Ιδανική καριέρα: Οι Καρκίνοι αγαπούν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την κοινωνική προσφορά. Μπορούν να γίνουν κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι και καθηγητές. Τέλος, τα επαγγέλματα υγείας τους ταιριάζουν απόλυτα!
Λέων
Οι Λέοντες αγαπούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Η διδασκαλία και η πολιτική είναι ιδανικά μονοπάτια για εκείνους, καθώς αγαπούν να καθοδηγούν τα πλήθη! Θέλουν να επιβάλλονται αλλά τελικά η γοητεία τους και ο καλός τους χαρακτήρας επικρατούν!
Ιδανική καριέρα: Όπως αναφέραμε παραπάνω η διδασκαλία και η πολιτική τους ταιριάζουν απόλυτα. Επιπλέον, ο τομέας της διασκέδασης, η υποκριτική, η μουσική και ο κινηματογράφος είναι τομείς στους οποίους μπορούν να διακριθούν!
Παρθένος
Οι Παρθένοι είναι τελειομανείς και είναι πάντοτε έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους υπολοίπους. Είναι συμπονετικοί και διακριτικοί με τους συνανθρώπους τους και ξέρουν πώς να διαχειρίζονται καταστάσεις. Όταν έχουν ηγετικό ρόλο, είναι πρακτικοί και προστατευτικοί ενώ στοχεύουν πάντα στο καλύτερο. Έχουν την τάση να είναι σκληροί με τον εαυτό τους, αν και θα έπρεπε να δείχνουν μεγαλύτερη επιείκεια. Με λίγα λόγια είναι οι ιδανικοί εργαζόμενοι!
Ιδανική καριέρα: Οι Παρθένοι έχουν εξαιρετική μνήμη και είναι τελειομανείς για αυτό και μπορούν εύκολα να διαχειριστούν μεγάλο όγκο πληροφοριών. Επιπλέον, ξέρουν καλά πώς να αντιμετωπίσουν έντονα συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις. Είναι ιδανικοί στην εξυπηρέτηση πελατών, σε επαγγέλματα υγείας καθώς και σε οτιδήποτε έχει σχέση με την έρευνα και τα στατιστικά στοιχεία. Θα μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικοί συντάκτες, τεχνικοί, μεταφραστές ή... ντεντέκτιβ!
Ζυγός
Οι Ζυγοί είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοί και γνωρίζουν πώς να φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Ξέρουν καλά πώς να «διαβάζουν» τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων και καταλαβαίνουν τα κίνητρά τους χωρίς προσπάθεια. Όλα τα παραπάνω είναι προτερήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο επάγγελμα που θα επιλέξουν.
Ιδανική καριέρα: Μπορείτε να γίνεται διπλωμάτες, μεταφραστές, χρηματιστές, πωλητές, ξεναγοί και δικηγόροι!
Σκορπιός
Κανείς δεν μπορεί να κρατήσει ένα μυστικό τόσο καλά όσο ένας Σκορπιός. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορούν να αξιοποιήσουν και στον επαγγελματικό τομέα. Οι Σκορπιοί ξεχωρίζουν για τη διακριτικότητά τους, ενώ επίσης αγαπούν τις προκλήσεις και την έρευνα για αυτό και έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.
Ιδανική καριέρα: Θα μπορούσατε να κάνετε καριέρα ως γιατροί, ως μυστικοί πράκτορες ή να ασχοληθείτε με τη διαχείριση κρίσεων. Τα οικονομικά και τα logistics είναι δύο ακόμη τομείς στους οποίους έχετε την ευκαιρία να διαπρέψετε!
Τοξότης
Οι Τοξότες είναι κοινωνικοί και τους αρέσει να αποτελούν μέλος μίας ομάδας. Προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές, τους αρέσει να ενθαρρύνουν τους συνεργάτες τους και να απολαμβάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν πολλά επαγγελματικά μονοπάτια που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, αρκεί να μην νιώθουν ότι περιορίζονται από τους κανόνες και την ιεραρχία.
Ιδανική καριέρα: Οι Τοξότες αγαπούν να ταξιδεύουν, να αποκτούν εμπειρίες και νέες γνώσεις. Οποιαδήποτε δουλειά σχετίζεται με τα ταξίδια και τον τουρισμό τους ταιριάζει απόλυτα! Επιπλέον, αποτελούν έμπνευση για τους υπόλοιπους για αυτό και μπορούν να γίνουν καθηγητές ή να εργαστούν σε έναν οργανισμό μη κυβερνητικού χαρακτήρα.
Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι είναι σοβαροί, ρεαλιστές και οργανωτικοί. Είναι χαρισματικά και ενθουσιώδη άτομα για αυτό και είναι κατάλληλα για να καθοδηγήσουν μία ομάδα. Δεν ενοχλούνται εύκολα, καθώς γνωρίζουν ότι με τη σκληρή δουλειά μπορούν να κατακτήσουν την κορυφή. Αυτός άλλωστε είναι και ο απώτερος στόχος τους κάθε φορά!
Ιδανική καριέρα: Οι Αιγόκεροι μπορούν να εργαστούν σε υψηλές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες. Οι διοικητικές και οργανωτικές τους ικανότητες τους βοηθούν να ανελιχθούν γρήγορα και να διακριθούν. Μπορούν επίσης να γίνουν πολύ καλοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, καθώς δίνουν έμφαση στις λεπτομέρειες.
Υδροχόος
Οι Υδροχόοι είναι αληθινοί και ειλικρινείς. Εργάζονται σκληρά, είναι δημιουργικοί και δεν έχουν τετράγωνη λογική. Είναι κοινωνικοί αλλά αγαπούν να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους, γι’ αυτό και τους αρέσει να δουλεύουν μόνοι τους. Έχουν τις καλύτερες ιδέες και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, ενώ οι υπόλοιποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τους φτάσουν...
Ιδανική καριέρα: Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι ιδανικοί τομείς για τους Υδροχόους. Η φωτογραφία, το σχέδιο και οτιδήποτε δημιουργικό είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τους!
Ιχθύες
Οι Ιχθύες προσαρμόζονται εύκολα και δεν ενδιαφέρονται να αποδείξουν την αξία τους στους συνεργάτες τους. Δίνουν πάντοτε τον καλύτερό τους εαυτό και νιώθουν ευτυχισμένοι, όταν βρουν ένα επάγγελμα που ταιριάζει στις ευαισθησίες τους.
Ιδανική καριέρα: Τα επαγγέλματα υγείας είναι η καλύτερη επιλογή για τους Ιχθύες που αγαπούν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Μπορούν να γίνουν γιατροί, νοσοκόμοι, ψυχολόγοι. Εξίσου καλοί είναι και στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα μέσα από τα οποία μπορούν να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο!

Πηγή: astrology.gr

Δημοσίευση σχολίου