Η υπόθεση Σώρρα κρύβει πολλές αλήθειες και λέει πολλά ψέματα. Για αυτή την υπόθεση θα δούμε πολλά σενάρια που απώτερο στόχο θα έχουν να παραπλανήσουν τον λαό και να στρέψουν την προσοχή του σε οτιδήποτε άλλο πέραν των πραγματικών του προβλημάτων.
Τώρα έπεσαν στο τραπέζι έγγραφα των αρχών των ΗΠΑ σχετικά με το πόση αξία έχουν τα ομόλογα που ισχυρίζεται ότι κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας και όπως έλεγε ο ίδιος, με αυτά θα …πλήρωνε το χρέος της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την απάντηση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις ελληνικές αρχές, που αποκαλύπτει το TheToc, τα ομόλογα του Σώρρα είναι προϊόν απάτης και χαρτιά χωρίς καμία αξία!
Όπως υπογραμμίζει στην απάντησή του το αμερικανικό υπουργείο, τα ομόλογα «ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα υποστήριζε ο Αρτέμης Σώρρας, πούλησε τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και έτσι εξασφάλισε τρισεκατομμύρια σε ομόλογα εκ των οποίων παραχωρούσε 600 δισ. προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος της Ελλάδας.
Το κείμενο των αμερικανικών αρχών και η μετάφρασή του στα ελληνικά:Αγαπητοί κύριοι:

Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε στο Υπουργείο Οικονομικών σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα που διαβιβάσατε και ότι ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του Υπουργείου Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία.
Έγγραφα συναλλαγματικών: Παρόλο που το Υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα TreasuryDirect που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν δύνανται να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό TreasuryDirect χρησιμοποιώντας συναλλαγματική (draft), εμπορική συναλλαγματική (trade acceptance) διεθνή συναλλαγματική (international bill of exchange) ή οποιοδήποτε άλλο είδος μέσου. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό.
Αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας.
Με εκτίμηση,
Το προσωπικό της Ανοικτής γραμμής καταγγελιών
Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή
Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου