Βλέπουμε αυτές τις μέρες το θέμα των κατασχέσεων να μπαίνει στην πρώτη γραμμή  στις απαιτήσεις των δανειστών και την κυβέρνηση να δείχνει ότι πασχίζει για να σωθεί η πρώτη κατοικία.



Επί πλέον ο Μοσκοβισί, βγαίνει με πολύ σοβαρότητα και δηλώνει ότι ξέρει την ευαισθησία της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς.

Το παιχνίδι είναι καλά στημένο και απλά τώρα αναζητείται ο τρόπος εφαρμογής του, δηλαδή πώς θα βάλουν χέρι στις εμπράγματες αξίες των ανθρώπων και ακόμα ποιο απλά πώς θα κάνουν την φούσκα που δημιούργησαν πραγματική αξία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτός είναι ο στόχος από την αρχή αυτής της κρίσης.

Αυτό το προμελετημένο έγκλημα το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας και λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, είναι πολιτικός μηχανικός, όπως επίσης το γνωρίζουν και πάρα πολλοί άλλοι υπουργοί οι οποίοι είναι μηχανικοί.

Ο Σπίρτζης ως πρόεδρος του ΤΕΕ γνωρίζει πάρα πολύ καλά γιατί έγινε ο νόμος 4178 περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων, όπως επίσης γιατί οι μειώθηκαν οι αξίες μεταβιβάσεων.

Αμέσως μετά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου ξεκίνησε σειρά νόμων που ως στόχο είχαν και έχουν να τακτοποιηθούν όλα τα ακίνητα.

Ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να μπει ο κόσμος στη διαδικασία νομιμοποίησης, να πληρώσει τα πρόστιμα για να είναι το ακίνητο "καθαρότατο" και για να μπορεί να το πάρει η τράπεζα, η όποιος άλλος, που αυτή θα υποδείξει.

Στην πορεία οι φόροι των ακινήτων εκτινάχτηκαν με αποτέλεσμα να απαξιωθούν οι αξίες τους. Ο λόγος που έγινε αυτό είναι για να μπορούν οι τράπεζες να πάρουν τα ακίνητα βάση των εμπορικών αξιών, που είναι πλέον εξευτελιστηκές και στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ κάτω του κόστους.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ενώ οι φόροι παντού ανέβαιναν, στις μεταβιβάσεις κατέβαιναν. Είναι μύθος να πιστεύει κανείς ότι αυτό έγινε γιατί σκέφτηκαν τους πολλούς.

Ο λόγος που μειώθηκε το κόστος των μεταβιβάσεων είναι γιατί τα ακίνητα θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες και όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα τα λαμόγια (τράπεζες και ξένα φαν ή μαν ή όπως αλλιώς τα λένε) δεν πληρώνουν φόρους γιατί τους καλύπτει ο νόμος.

Η μέθοδος, βάζω χαράτσι στα ακίνητα για να τα εγκαταλείψουν οι  ιδιοκτήτες τους, ευδοκίμησε ιδιαίτερα την περίοδο κατά την οποία ο Σουλτάνος έβαζε χαράτσι στις Ελληνικές περιουσίες και εξαφάνισε με αυτό τον τρόπο τον Ελληνισμό της Μ. Ασίας.

Παράλληλα με τους νόμους περί νομιμοποιήσεων, μία σειρά άλλων νόμων, τα χρόνια των μνημονίων,  μείωναν την αξία της γης αντί να την αυξάνουν και …το πρόσχημα ήταν πάντα αυτός ο τερατώδης μύθος για το περιβάλλον.
Σε αγροτικές περιοχές, οι όροι δόμησης μειώθηκαν, όπως επίσης μειώθηκαν και οι όροι δόμησης στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια και όλα αυτά τα έκαναν κυβερνήσεις που θέλουν να λέγονται Ελληνικές.

Σήμερα έφτασε η ποιο κρίσιμη στιγμή υλοποίησης αυτού του σχεδίου και αυτός είναι ο λόγος που στην εξουσία βρίσκεται κάτι που το βάφτισαν "αριστερά".

Τώρα μόνο ο λαός μπορεί να σταματήσει και να ανατρέψει τα σχέδια τους, και λέγοντας λαός σε καμία περίπτωση δεν "νοούμε" ή εννοούμε όλους αυτούς που μαζεύτηκαν στις πλατείες και δήλωναν αγανακτισμένοι, γιατί απλά εκεί μέσα εισχώρησαν και αυτοί που ακούνε στο όνομα "παρακράτος" αλλά και στημένοι του συστήματος τύπου Τσακαλώτου, Κατρούγκαλου, Τσίπρα (αρκεί να θυμηθούμε τις δηλώσεις του) οι οποίοι φρόντισαν και "καπέλωσαν" την οποιαδήποτε πραγματικά αυθόρμητη φωνή του λαού.

Σήμερα ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας είναι ταξικός και μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει …αγανακτισμένους και μη.
γράφει ο Ανδρέας Κεσίδης 









Δημοσίευση σχολίου