Το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα της Γαλλίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι η δράση του πρώην προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), Λαμίν Ντιάκ, διερευνάται στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας με την υποψία της διαφθοράς.


Στη σχετική ανακοίνωση που απεστάλη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα αναφέρει ότι δικαστές έθεσαν τον 82χρονο Ντιάκ υπό επίσημη έρευνα, ενώ το ίδιο έπραξαν και με τον νομικό σύμβουλό του, Χαμπίμπ Σισέ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι ένας γιατρός που είναι υπεύθυνος για θέματα κατά του ντόπινγκ στην IAAF τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία άρχισε μετά από καταγγελία από την WADA.

Να σημειωθεί ότι «πηγή» από το γαλλικό δικαστικό σώμα είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι Γάλλος δικαστής έθεσε τον Ντιάκ και τον δικηγόρο του υπό διερεύνηση, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και ντόπινγκ.

Ακόμη, είπε ότι ένας γιατρός, επικεφαλής θεμάτων κατά του ντόπινγκ στην IAAF, ερευνάται μετά από χθεσινή έφοδο της αστυνομίας στην έδρα του οργανισμού, εξηγώντας πως η διερεύνηση του γιατρού «αφορά κινήσεις χρημάτων και πηγαίνει πέρα από το ντόπινγκ».

Το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι iTELE, από την πλευρά του, υποστήριξε πως η έρευνα γίνεται με την υποψία της καταβολής χρημάτων ως αντάλλαγμα για τη συγκάλυψη κρουσμάτων ντόπινγκ που αφορούν Ρώσους αθλητές.

"Πηγή:naftemporiki.gr"


Δημοσίευση σχολίου