Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ Γερμανίας και ΕΚΤ, καθώς μετά το κοινό μέτωπο που έχει συστήσει ο… Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εντός του πύργου της Φρανκφούρτης ενάντια στον Μάριο Ντράγκι, τώρα οι  «5 σοφοί» της Γερμανίας κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου και προειδοποιούν ότι η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων που στηρίζει η ΕΚΤ δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ενώ θα μπορούσε να απειλήσει την φερεγγυότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών.
«Αν τα χαμηλά επιτόκια παραμείνουν στη θέση τους τα επόμενα χρόνια και η καμπύλη αποδόσεων παραμείνει επίπεδη, τότε αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη φερεγγυότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών μεσοπρόθεσμα» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην έκθεσή τους.
«Η ΕΚΤ δεν λαμβάνει υπόψη της τους διαφαινόμενους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στις αποφάσεις που λαμβάνει για την νομισματική πολιτική» συμπληρώνουν.
Επίσης, στην ετήσια έκθεση που παρουσίασαν για την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, οι «5 σοφοί» προβλέπουν ανάπτυξη 1,7% αυτό το έτος και 1,6% το 2016.
Τέλος, χαρακτηρίζουν το κόστος της προσφυγικής κρίσης ως «διαχειρίσιμο» για τη γερμανική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι η εισροή θα οδηγήσει σε πρόσθετα δημόσια κονδύλια ύψους έως 8,3 δισ. ευρώ το 2015 και έως 14,3 δισ. ευρώ το επόμενο έτος.

"Πηγή:toxrima.gr"

Δημοσίευση σχολίου