Αν κάποιος έχει μία ιδέα για startup, αλλά δεν έχει την δυνατότητα να την υλοποιήσει ή ακόμα να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο, μπορεί να κερδίσει 500.000 δολάρια από επενδυτές που το μόνο που θέλουν είναι να βλέπουν καλές ιδέες και να τις χρηματοδοτούν.

Περίπου πριν από 6 μήνες ο όρος «προ-επένδυση» έγινε δημοφιλής στον κόσμο των startup στη Νέα Υόρκη. Δύο πρώην ειδικοί της Betaworks, ο Nicholas Chirls και ο Alex Lines, διαθέτοντας ένα κεφάλαιο ύψους 8 εκατ. δολαρίων με σκοπό τις προ-επενδύσεις δίνουν από 100.000 έως 500.000 χρηματοδότηση σε όποιον παρουσιάσει, έστω και σχεδιασμένη σε μία χαρτοπετσέτα, μία καλή ιδέα.
Η Notation Capital, των Chirls Lines καθώς και άλλοι επενδυτικές εταιρείες όπως η Brooklyn Bridge Ventures, η BoxGroup και η High Line Venture Partners προσφέρουν χρηματοδότηση απλά για μία καλή ιδέα.
Σύμφωνα με τον Chirls έχουν ήδη χρηματοδοτήσει τέσσερις καλές ιδέες, ψάχνοντας να βρουν την επιτυχία και στοχεύοντας σε ανθρώπους με τεχνικό background που «ξοδεύουν τον χρόνο τους για να λύσουν προβλήματα».
«Προσπαθούμε να βρούμε 2-3 ανθρώπους οι οποίοι να «χακάρουν» τα βράδια και τα σαββατοκύριακα, ώστε να δημιουργήσουν κάτι καλό και να θέλουν να το κάνουν κύρια δουλειά», αναφέρουν.
Η Νέα Υόρκη είναι ο κατάλληλος χώρος για προ-επένδυση καθώς η σκηνή των startup της πόλης δεν έχει δημιουργήσει πλούσιους οι οποίοι να ανακυκλώνουν τα χρήματά τους σε startup όπως στην Silicon Valley.

"Πηγή:.toxrima.gr"


Δημοσίευση σχολίου