Την δημιουργία 20 χιλιάδων θέσεων για προσφυγες σε περιοχές στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.


Συγκεκριμένα λόγω της πίεσης που ασκούν τα Σκόπια και της συγκέντρωσης πολλών προσφύγων στην χώρα μας, οι οποίοι μάλιστα δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην κεντρική Ελλάδα για μεγάλο διάστημα, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να δημιουργηθούν χώροι δίπλα στα σύνορα. 
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε δημιουργία καταυλισμών στο παλιό αεροδρόμιο Νέας Καβάλας, στο Παλαιό αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Χέρσο Κιλκίς, στο στρατόπεδο Παπαδάκη στο Δροσάτο, στο στρατόπεδο Κοκκινόρη, στο χωριό Κεντρικό στο Κιλκίς και στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.
Παράλληλα είπε ότι θα προσληφθούν άτομα για την λειτουργία αυτών των χώρων κατά προτίμηση από τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή η καταγραφή με βιομετρικά στοιχεία για όσα παιδιά έρχονται στη χώρα μας και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσει, ανεξάρτητα από το πόσο θα ανταποκριθεί η ΕΕ.

Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου