Με δραματικούς τόνους περιγράφει ο ξένος τύπος τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τον βρετανικό Guardian να αναφέρει ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση για την οποία ευθύνεται και η ΕΕ.


Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. τονίζοντας ότι αυτό «επισκιάστηκε από την άγρια διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, η οποία ηγείται μίας εκστρατείας ώστε να μπει σε καραντίνα η Ελλάδα και να σταματήσει η μεταναστευτική ροή προς τα Βαλκάνια με το ελληνικό σφράγισμα των συνόρων με την ΠΓΔΜ».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «αν η Ελλάδα αποκοπεί από την υπόλοιπη ζώνη Σένγκεν, το Βερολίνο προβλέπει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση και λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης μέσα σε λίγες μέρες».
Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα το δημοσίευμα επικαλείται και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που είπε ότι ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και θα οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών. «Η πιθανότητα μιας ανθρωπιστικής κρίσης μεγάλης κλίμακας είναι εδώ και είναι πραγματική», είχε δηλώσει ο κ. Αβραμόπουλος, τη στιγμή που Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στο σχεδιασμό για μία κατάσταση έκτακτης ανθρωπιστικής κρίσης, έλεγε ότι «η ανθρωπιστική διάσταση στην Ευρώπη γίνεται πολύ πιο σημαντική από ό,τι ήταν μέχρι τώρα»

 "Πηγή:marketnews.gr"
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου